Workshop: upcycling

Naast stage, doen Lies, Maarke en ik vrijwilligerswerk bij Urban House. Urban House zet zich in voor verschillende projecten, maar wij engageren ons voor “Eco Health”.

Schermafbeelding 2018-03-23 om 13.29.15
Armband uit plastic fles

Eco Health houdt in dat er op een school verschillende kleine projectjes worden georganiseerd gedurende één dag: seksuele voorlichting, workshops rond upcycling en sport, (verkoop van) gezonde voeding, health control (meten van bloeddruk, vetpercentage, berekenen bmi, …), …

Zelf had ik de verantwoordelijkheid over de upcycling workshop.

Ik maakte met de leerlingen vazen, pennenhouders en armbanden uit plastic flessen. Hoewel ik zelf had gezorgd voor een aantal flessen, had ik er niet genoeg bij. Zeker niet aangezien ik 90 geïnteresseerde leerlingen over de vloer kreeg… En geen van hen had een fles bij.

Schermafbeelding 2018-03-23 om 13.30.17
Restjes gebruiken

Na wat gebedel bij het lerarenkorps kon ik de hand op nog een aantal flessen leggen. Maar het was niet genoeg, helaas. De voorlaatste workshop liet ik de leerlingen in groep werken (per drie) en de laatste workshop kon in zijn geheel niet doorgaan… Wel heb ik de leerlingen uitgelegd hoe ze te werk konden gaan, zodat ze dit thuis konden uittesten.

Schermafbeelding 2018-03-23 om 13.29.47
Vaas

Al bij al was het een erg leuke en succesvolle dag. De leerlingen waren erg positief en vonden het jammer dat de workshop zo snel eindigde.

Ik geloof zelfs dat sommige leerlingen hun flessen een tweede leven zullen gunnen na vandaag. Missie geslaagd!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s